ЛЕКАРИТЕ ПРЕПОРЪЧВАТ РАННА БРЕМЕННОСТ
Понеделник, 10 Август 2009г. 12:07ч.

Жените трябва да създават семейства и да раждат деца до 35-годишна възраст иначе рискуват да останат бездетни. По думите на медиците от Кралския колеж по акушерство и гинекология в Лондон, най-добрата възраст за зачеване на дете е между 20-35 години. След 35-годишна възраст рисковете от помятане, цезерово сечение, раждане на мъртво бебе и различни видове усложнения се увеличава.

 

Акушерите са обезпокоени от разпространената в много страни тенденция, когато жената решава да стане майка едва на 30-40 години, в повечето случаи заради стремежа да получи образование, да направи кариера и да не се обвързва с брак, съобщава ИТАР-ТАСС.

 

Гинеколозите предупреждават, че колкото е по-възрастна жената, толкова по-бързо се понижава качеството на яйцеклетките в яйчниците: до 10% от жените страдат от ранно стареене на яйчниците. Биологичните фактори, определящи репродуктивното стареене, не са се променили с развитието на технологиите, затова както и преди медицината не може да излъже природата, подчертават медиците. Например, шансът за успешно изкуствено осеменяване при жени под 35 години е 31%, а във възрастта над 42 години – едва 5%. /БГНЕС
 

Copyright © 2009.www.sliven.info. Всички права запазени.