СЪРБИЯ НАЛЯ МАСЛО В ОГЪНЯ
Четвъртък, 06 Август 2009г. 07:31ч.

Сърбия наля масло в огъня, по-случай арестуваната в Македония българка  Спаска Митрова.

Местното издание “Блиц” директно обвини България, че заплашва Скопие с блокада на интеграцията в ЕС, ако Митрова не бъде освободена.

Сърбите коментират, че сме наложили ултиматум и директна заплаха към съседите като изопачава официалния текст на вербалната нота, която външно министерство изпрати до Македония.

Според “Блиц” текстът на документа съдържа буквално следната “закана”: “Ако Македония не освободи Митрова, България ще блокира европейската интеграция на Македония”.

Предоставяме ви истинския текст на нотата, в който не се споменава никъде директно намерението на страната ни за блокада на интеграцията.

“Констатирахме и други факти, които будят съмнение, че българските граждани, както и македонските граждани с българско самосъзнание, са изложени на административен, полицейски и други видове натиск само заради своята национална принадлежност.
България ще следи отношението на македонската страна в такива случаи, като един от критериите, по които ще оценяваме готовността на страната да направи промените, необходими за европейската интеграция на Република Македония.
Очакваме въпросът да бъде решен успешно”, се казва в официалното съобщение на българското МВнР, обявено след срещата с посланика на Македония в София, Дивна Тричковска.

Припомняме, че Спаска Митрова от четвъртък се намира в затвора „Идризово”.

        

                                                                      Информация: Aktualno.com

                                                                                          

 

Copyright © 2009.www.sliven.info. Всички права запазени.