БОЙКО БОРИСОВ Е НОВИЯТ МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БЪЛГАРИЯ
Понеделник, 27 Юли 2009г. 13:07ч.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е новоизбраният министър-председател на България. Това решиха народните представители. Борисов бе избран с гласа 163 "за", 77 гласа "против" и 1 "въздържал се".

 

Минути по-късно министър-председателят Бойко Борисов и членовете на Министерски съвет положиха клетва. Те бяха посрещнати на трибуната на парламента с аплодисменти. Веднага след това прозвуча националният химн.

 

Министерският съвет ще се състои от председател, двама заместник-председатели, Министерство на вътрешните работи, Министерство на финансите, Министерство на регионалното развитие и благоустройството, Министерство на труда и социалната политика, Министерство на отбраната, Министерство на външните работи, Министерство на правосъдието, Министерство на образованието, младежта и науката, Министерство на здравеопазването, Министерство на културата, Министерство на околната среда и водите, Министерство на земеделието и храните, Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, Министерство на икономиката, енергетиката и туризма, Министерство на физическото възпитание и спорта, Министър без портфейл.

 

Copyright © 2009.www.sliven.info. Всички права запазени.