Главно меню

ПРИРОДОЗАЩИТНИК АРЕСТУВАН ЗАРАДИ АТАКА НАД ХОЛАНДСКАТА КРАЛИЦА БЕАТРИКС
Четвъртък, 23 Юли 2009г. 06:40ч.

Известен холандски защитник на животните и краен вегетарианец беше арестуван по подозрение, че планира атака над кралица Беатрикс заради навика й да носи кожени дрехи, съобщи Ройтерс.

Информация за това била подадена от свидетел. Говорителят на прокуратурата Вим де Брун заяви, че има подозрения, че задържаният притежава и оръжие. 

Адвокатът на обвинения Петер Янсен обяви пред обществената медия NOS, че твърденията за подобни планове на клиента му са пълна глупост и са изфабрикувани, за да го дискредитират. 

Полицията арестува Янсен в понеделник. През април кралицата стана обект на атака, когато мъж заби колата си в кралския парад в град Апелдорн по време на Деня на кралицата, който е национален празник. Самият похитител и още седмина души тогава бяха убити. 

Янсен веднъж вече разбуни духовете, когато нахлу в телевизионно шоу, носейки само прашки, а на гърдите му с големи черни букви на холандски беше изписано "Спрете страданията на животните." Водещият на шоуто тогава отговори на намесата, като скъса бельото на Янсен и така го накара да напусне студиото.

 


 

 

Copyright © 2009.www.sliven.info. Всички права запазени.