Главно меню

ТЮТЮНОПУШЕНЕТО ВЛИЯЕ И НА БРАКА
Петък, 17 Юли 2009г. 12:22ч.

Австралийски учени имат рецепта за онези, които искат щастлив и дълъг брачен живот и тя е да си намерят партньор, с който споделят еднакво мнение за тютюнопушенето.

Учените от Националния университет в Австралия са проучвали подробности в живота на 2482 женени и неженени хетеросексуални двойки в продължение на 7 години и са установили какво е онова което остава двойката заедно и кое ги разделя. Романтичното дълголетие се определя главно от годините. Мъжете, които са по-възрастни с една до три години от жена си имат 50% повече изгледи да останат заедно от онези, които са с 9 или повече години по-възрастни от партньорката си. Двойките, при които мъжът е с две или повече години по-млад от жената, също рискуват да се разделят.

Резултатите от изследването, които са обявени тази седмица показват, че връзката в която мъжът е най-малко на 25 години когато започва да се среща с някой има най-голям шанс да просъществува. Същото се отнася и за връзката, в която и двамата партньори имат еднакво мнение дали искат или не да имат деца. Парите също имат значение. Двойките с ниски доходи има по-голяма вероятност да се разделят от онези, които получават по-високи заплати. Безработните мъже имат по-нестабилни връзки, както и мъжете които имат разведени родители.

Мнението за пушенето играе важна роля. Връзка, в която единият партньор пуши, а другият не, е със 75% по-голям риск да се разпадне от онази, в която и двамата не пушат. Проучването показва и, че вероизповеданието, образованието, консумацията на алкохол не влияят върху брачната стабилност.

 

Copyright © 2009.www.sliven.info. Всички права запазени.