Главно меню

ПОЧИНА НАЙ- СТАРАТА МАЙКА В СВЕТА
Четвъртък, 16 Юли 2009г. 11:36ч.

Испанката, която през 2006 г. на 67-годишна възраст роди близнаци, е починала. Мария дел Кармен Бусада де Лара била диагностицирана с рак малко след раждането, съобщи братът на жената.

През 2007 г. испанката призна, че е излъгала лекарите в Калифорния за възрастта си, за да може да се подложи на ин витро оплождане. Тя казала, че е на 55 години, каквато е пределната възраст.

Нейният аргумент беше, че има основание да смята, че ще може да отгледа момченцата си, защото собствената й майка доживяла до 101 години. Кармен дори се шегуваше, че може да се радва на внуци.

Тя каза, че ако умре по-рано, синовете й Криситан и Пау никога няма да останат сами. В нашето семейство има много млади хора, уточни тя.

Момченцата на Мария дел Кармен Бусада де Лара се родиха на 29 декември 2006 г. Тогава испанката отне рекорда за най-възрастна майка от румънката Адриана Илиеску, която през 2005 г. роди дъщеричка. Разликата между двете жени беше само 130 дни.

В интервю за "Нюз ъф дъ уърлд" през 2007 г. Мария изрази увереност, че ще успее да отгледа дечицата си, дори да се наложи да прибегне до услугите на гледачка.

Тя каза, че никога не е имала проблеми със здравето, но призна, че не може да носи сама кошчетата с малчуганите и за първи път възрастта й създава затруднения. Испанката не можеше да кърми бебетата, защото няма достатъчно мляко и изпитваше болка, затова лекарите я посъветваха да ги храни с шише.

Мария дел Кармен Бусада де Лара е родена през 1940 г. в Кадис в семейството на банкер и продавачка. На младини имала една единствена сериозна връзка, но младежът разбил сърцето й и тя се заклела да не позволи на никой друг да я нарани.

"Мануел ми каза, че ще се оженим и ще имаме четири деца, но така и не спахме заедно. Накрая ме изостави заради друго момиче, което беше по-освободено. Плаках много", разказа пред "Нюз ъф дъ уърлд" тя.

Жената започнала работа като продавачка в универсален магазин, зад чиито щандове прекарала целия си живот. Имала кратки авантюри, но накрая се посветила на болната си майка, която имала нужда от постоянни грижи.

"Щях да се радвам да забременея и да имам семейство, но не стана точно така. Все пак съм имала интимни отношения с мъже. Когато през 1975 г. ген. Франко почина жените най-сетне получиха известна свобода. Не след дълго настана СПИН бумът и имахме кратко време да й се порадваме", довери тя и призна, че не е била с мъж от повече от 10 години, а трябва да потърси баща за децата си.

 

Copyright © 2009.www.sliven.info. Всички права запазени.