АРЕСТУВАХА ПОЛИЦАЙ ЗА ИЗНУДВАНЕ
Сряда, 15 Юли 2009г. 10:10ч.

При операция на дирекция "Вътрешна сигурност" на МВР, на работното му място беше арестуван оперативният работник Георги Кленовски от група "Тежки престъпления" в Пето РУ в София, съобщи пресцентърът на МВР.

Операцията е проведена под ръководството на заместник-градския прокурор Роман Василев от Софийска градска прокуратура (СГП).

 

Служителят е обвинен в това, че е забавил умишлено множество преписки от 2004 - 2005 г.

Освен това той е създавал условия за изнудване на проверявани по преписките лица в големи размери.

Георги Кленовски е бил наблюдаван от агенти на вътрешната сигурност повече от година, след като демонстрирал твърде луксозен начин на живот.

В процеса на наблюдението е установено, че служителят разполага със значително повече финансови средства отколкото са доходите му в МВР, собственик е на няколко скъпи имота в София, както и на няколко лизингови автомобили.

Георги Кленовски е на 33 години и е на работа в МВР от шест години.

Междувременно в Пловдив окръжният съд отстрани от длъжност полицай, обвинен в блудство и злоупотреба с власт, съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата в Пловдив.

Срещу 31-годишния Иван И. са повдигнати обвинения за умишлени престъпления - блудство и злоупотреба с власт.

На 13 юни служителят е злоупотребил с властта си и е нарушил задълженията си по служба като е извършил блудствени действия по отношение на 29-годишната Милена С. чрез използване на сила и чрез използване на положение за зависимост.

 

Copyright © 2009.www.sliven.info. Всички права запазени.