Главно меню

МЪЖЕТЕ ЖИВЕЕЛИ МНОГО ПО-ДЪЛГО С ПО-МЛАДИ ЖЕНИ
Сряда, 15 Юли 2009г. 08:39ч.

Мъжете с много по-млади от тях съпруги не са смешни и жалки наивници. Дори и често да не става дума за любов, става дума за оцеляване, тъй като според последните проучвания те живеят много по-дълго до млада жена.

 

Вероятността мъжът да си отиде рано от този свят е с 20% по-малка, ако съпругата му е между 15 и 17 години по-малка от него.

 

Опасността от преждевременна смърт пък е с 11% по-ниска, ако той мине под венчило с жена, която е със седем до девет години по-млада.

Според изследването на германския институт "Макс Планк" мъжете, които са се оженили за по-възрастна жена пък, е по-вероятно да умрат рано.
За съжаление, жените не се радват на подобно предимство, ако се съберат с млад любовник или пък богато татенце.

Съпругите на по-млади или по-стари от тях със седем до девет години мъже рискуват 20% повече да си отидат преждевременно. Процентът скача до 30, ако възрастовата разлика е около 15-17 години.

Учените смятат, че данните за мъжете може да се резултат на естествения подбор - само най-здравите и успешни възрастни господа могат да привличат малолетни партньорки.

Според друга теория по-младите жени се грижат по-добре за мъжа и следователно той живее по-дълго.

Учените изследвали смъртността сред цялото население на Дания между 1990 и 2005 г. Средно в Европа повечето мъже се женят за жени, които са около три години по-млади от тях.

 

 

Copyright © 2009.www.sliven.info. Всички права запазени.