Главно меню

ВСИЧКО, ОТ КОЕТО СЕ НУЖДАЕМ Е ЛЮБОВ? ДА, АМА НЕ!
Сряда, 15 Юли 2009г. 08:25ч.

Австралийски учени установиха какво е необходимо, за да остане една двойка заедно и то е много повече от това партньорите да са влюбени, съобщи Ройтерс.

Върху трайността на брака се отразява възрастта, предишните връзки и дори тютюнопушенето, установиха учените от Австралийския национален университет.

 

Ако съпругът е девет години по-възрастен от жената, вероятността за развод е два пъти по-голяма.

 

Такъв риск има и за семействата, сключили брак преди да навършат 25 години.

Децата също се отразяват на продължителността на брака или връзката. Една пета от двойките, които имат дете преди брака, независимо дали от същия или друг партньор, се разделят в сравнение с 9 процента от двойките без деца преди брака.

Жените, които искат деца повече от мъжете си, по-често се развеждат. Животът на родителите на партньорите също се отразява на трайността на брака.

Хората с разведени родители по-често се разделят. Вероятността за раздяла е с 90 процента по-голяма за семействата, за които това е втори или трети брак, отколкото при първи.

Парите също имат значение. До 16 процента от анкетираните, признали, че са бедни, или в чието семейство има безработен, са се разделили. При двойките със стабилно финансово положение процентът е 9.

Семействата, в които пуши само единият партньор, по-често се разделят. Факторите, които не влияят значимо върху трайността на брака са броят и възрастта на децата и дали съпругата работи.
 

Copyright © 2009.www.sliven.info. Всички права запазени.