КОИ СА НАЙ-ПОЛЕЗНИТЕ ХРАНИТЕЛНИ ПРОДУКТИ ?
Вторник, 14 Юли 2009г. 06:53ч.

Списък с най-полезните за здравето хранителни продукти, публикува сп. Forbes, независимо от страната производител, традициите в кулинарната обработка или диетичните режими.

Присъствие в него имат ягодите, орехите, бобовите култури. Един от най-ценните за човека се оказва сокът от нар, който понижава кръвното налягане, има полезни свойства срещу раковите клетки и представлява естествен източник за подпомагане на еректилната функция.

Сред полезните продукти не се изключва и месото, но с уточнението, че трябва до е добито от животни, отглеждани в еко-ферми в екологично чисти райони, които редовно се извеждат  на зелена паша.

Пресните яйца и мляко също са сред необходимите продукти за доброто физическо здраве. Списъкът се допълва и от прясно уловената в естествени източници сьомга.

Няма зеленчук, който да не е полезен. Но лидери са зелето, брюкселското зеле и броколите. Ако желаете дълголетие, то лукът и чесънът трябва често да присъстват на трапезата.

Ябълката води листата на плодовете, а сред напитките титуляр е зеленият чай.

Логично, продуктите са толкова по-полезни, колкото повече са отглеждани в натурални условия и са консумирани в суров вид за плодовете и зеленчуците или в чист вид за месото и продуктите от животински произход.

 

Copyright © 2009.www.sliven.info. Всички права запазени.