153-МА ИЗСЛЕДВАНИ ЗА СПИН В СЛИВЕН
Петък, 10 Юли 2009г. 09:35ч.

153-ма души пожелание  са се изследвали  за СПИН в  Областния диспансер по кожни и венерически заболявания в Сливен от началото на годината до сега. През първото тримесечие на годината изследваните са 60, а  през  второто 93-ма пациенти.

Това съобщи д-р Антонина Нинова - специалист дермовенеролог в Областния диспансер по кожни и венерически заболявания и завеждащ кабинет за болести предавани по полов път. По думите и възрастовата  граница е между 18 - 30  години.

 

Няма  потвърдителен протокол за новооткрити до този момент   с ХИВ - носителство, има пациенти с позитивни резултати, които са изследвани в кожния диспансер, но те са предпочели диспансеризация  на друго място.

Пожелалите изследване пациенти се консултират пред тестово. Задължително  им се обяснява за какво се взема кръв и какво би последвало при евентуални положителни резултати. Групата пациенти, които се изследват без да се известяват за това, са  т.н. рискови групи- затворници и кръводарителите. За миналата година двама пациенти са потвърдени от Централната лаборатория по СПИН и двама починали, каза още д-р Антонина Нинова.

 

Copyright © 2009.www.sliven.info. Всички права запазени.