СРЕЩА МЕЖДУ ДИРЕКТОРИТЕ НА БОЛНИЦАТА И ПОЛИЦИЯТА
Петък, 10 Юли 2009г. 09:28ч.

Изпълнителният директор на МБАЛ „Д-р Иван Селимински" - Сливен  д-р Йордан Котов се срещна с директора на Областната дирекция на МВР комисар Чавдар Божурски. Двамата обсъдиха бъдещата съвместна работа на двете институции и координацията на действията при екстремни ситуации.

Ведомствата имат готовност за обща реакция при бедствия и аварии и организация на силите при необходимост от спешна помощ.Комисар Божурски увери, че полицията ще съдейства при особени случаи, тъй като грижата за хората е не само на лекарите.

На срещата бяха коментирани и проблемите в здравеопазването, които касаят всички граждани на страната. Директорът на полицията се информира за оборудването в болницата и нивото на апаратурата, която касае осигуряването на спешна помощ и своевременното диагностициране.

Д-р Котов съобщи, че болницата ще кандидатства по проект за закупуване на ядрено-магнитен резонанс и друга медицинска техника. Очаква се по проекта да бъдат отпуснати 5 милиона лева. Част от парите ще бъдат използвани за подобряване състоянието на вътрешния двор на болницата.

Срещата между д-р Котов и комисар Божурски продължи около час в кабинета на директора на полицията. Комисар Божурски получи покана за честванията по повод 130-годишнината от създаването на болницата през октомври. Той информира, че ръководената от него институция също отбелязва 130 години от основаването си и отправи покана към д-р Котов да уважи мероприятията
 

Copyright © 2009.www.sliven.info. Всички права запазени.