БОРИСОВ: СТАНИШЕВ ДА СДАВА КАБИНЕТА, А НЕ ДА НАЗНАЧАВА ПОСЛАНИЦИ
Четвъртък, 09 Юли 2009г. 07:43ч.

Бойко Борисов призова премиера Сергей Станишев да се подготви за сдаване на кабинета, а не за вземане на важни решения, като изпращането на посланици в последния момент.

"Разбирам, че за утре са подготвили назначаване на посланици, назначаване на генерални консули и какви ли още не решения в Министерски съвет," съобщи Борисов.

 

Той предупреди, че за да не се говори после за реваншизъм и да се налага да се отменят актове, утре министрите „да си направят подготовка само за сдаване на кабинета".

„Ние максимално бързо го съставяме (новия кабинет). Този, който си мисли, че утре ще го назначат да го скрият като посланик или генерален консул, да ме саботира в работата следващите месеци... А и вече вотът на народа е ясен, така че нямат нито морално, нито каквото и да е право", допълни лидерът на ГЕРБ.

На въпрос, какво е мнението му за новия мандат Иван Искров, Борисов отговори: „За мен Иван Искров има още шест месеца до края на мандата си."
Припомняме, 40-то Народно събрание гласува предсрочно четири месеца кандидатурата на Искров за втори мандат като управител на БНБ.

Бойко Борисов благодари на лидера на "Атака" Волен Сидеров за изразената подкрепа за съставянето на новото правителство.

 

Copyright © 2009.www.sliven.info. Всички права запазени.