ОБВИНИХА УБИЕЦА НА РАДОСТИНА ЕВТИМОВА
Четвъртък, 09 Юли 2009г. 07:08ч.

Варненската окръжна прокуратура внесе в съда обвинителен акт за убийството на студентката Радостина Евтимова, съобщи пресслужбата на магистратурата.

Срещу Георги Цветанов са повдигнати обвинения за убийство с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин, както и за изнасилване.

Евтимова бе убита на 6 март тази година. Малко по-късно бе арестуван Цветанов. Според прокуратурата събраните по време на 4-месечното разследване доказателства категорично показват вината му.

Цветанов не признава вината си. При предявяване на окончателното обвинение той поискал да даде обяснения. Неговата версия била, че в нощта на престъплението бил събуден от болка в десния си крак, видял в стаята човек, който не може да опише, защото било много тъмно, а след това изведнъж загубил спомен за случилото се.

Сутринта намерил трупа на момичето, изпушил една цигара, за да се успокои, взел някои вещи, по които мислел, че има отпечатъци и се прибрал вкъщи.

 

 

Становището на прокуратурата е, че версията на Цветанов не почива на никакви доказателства и няма основания за допълнително разследване.
 

Copyright © 2009.www.sliven.info. Всички права запазени.