Главно меню

4 ЕСТЕСТВЕНИ АФРОДИЗИАКА
Четвъртък, 09 Юли 2009г. 06:59ч.

Често определят лятото като сезонът на любовта. И самата природа помага за това - с настъпването на топлите дни започват да зреят естествените афродизиаци.

Всъщност към тях могат да бъдат причислени доста от зелените растения, както и яйцата.

 

Ако след студените месеци се чувствате неуверени в сексуалните си възможности, като първа стъпка можете наистина да се възползвате от храните, които доказано имат отношение към повишаване на потентността:

1. Стриди – те са известни като афродизиак още от Древността. Днес е установено, че тяхното възбуждащо действие се дължи на голямото съдържание на желязо и цинк. За да бъдат стридите максимално ефективни, те трябва да се ядат пресни т.е. без термична обработка.

2. Аспержи - богати на витамин А, фосфор, калций и калий, аспержите с право се смятат за възбуждаща храна. При това не само за мъжете (както се е смятало още в древността), а и за жените.

3. Яйца – тази богата на белтъчини храна отдавна е известна като естествен сексуален стимулатор. Нещо още по-хубаво – от тях можете да се възползвате през цялата година.

4. Зеленчуците със зелен цвят - още от най-древни времена те са възприемани като "магьосническа трева". Тяхната тайна е във витамините и минералите, които особено младите растения съдържат в голямо количество.

В копъра, магданоза и марулите се съдържат най-много витамини А, С и В, а също така фосфор, калций и калий.

 

Copyright © 2009.www.sliven.info. Всички права запазени.